hjärtat på rätt ställe

vill bara tacka några personer som inte står mig nära men som ligger mig varmt om hjärtat, som gett mig sånt förtroende för dem. vi börjar med anna på bvc vilken människa, vilket varmt hjärta, vilket tålamod och vilken kärlek hon ger till både mig och mitt barn, på alla sätt, ringer upp fort, svarar, ringer och frågar hur det är, ger beröm, ger tips och råd, pushar, stöttar och bara är underbar på sitt sätt att vara. tack för alla dina stunder du gett mig och k, vi är dig evigt tacksamma. sen har vi dr björn barr

önskelista

när jag fyller tjugofem år vill jag ha:
  • ett par nya pattar
  • lycka och välmående
  • en tatuerad arm eller en tatuerad rygg/sida
  • en ny garderob
  • en liten resa

words

lite över 22tusen i räkningar en månad som denna, sen mat, tanka bil, leva och allt därtill. ibland ser man inte ljust på saker och ting.. ibland.

jag längtar efter våren, jag längtar efter usa, jag längtar efter att få resa, jag längtar efter att få shoppa ny garderob, jag längtar efter att få ett par nya pattar, jag längtar efter lätta dagar, jag längtar efter enkelhet, jag längtar efter lycka som varar längre än någon timme per dag..jag längtar efter den där känslan, den som är som bortblåst just nu.



jag var eller jag är

yesterday. d drog hemifrån när k somnat kom hem sent. jag satt alltså själv en lördag med ett sjukt barn. det är lite som vanligt. i torsdags drog d på hockey klockan 16 och han kom hem efter tolv. och jag, jag bara springer som en iller för att få ihop det inte fysiskt men psykiskt. och jag anpassar mig så mycket för att k ska få träffa sin dad. det är ett enda stort jävla svart hål för mig just nu, jag ser inget klart, jag ser inget alls..

renovering i livet

det börjar nu. det ni ska få se är en glad lisa, en glad mamma, en glad matte, en glad kompis, en glad dotter, en glad syster helt enkelt en glad människa.
letar det ena och det andra, tittar här, tittar där, hör mig för där, hör mig för där, för så att ni vet är precis alla möjligheter öppna för mig nu, precis alla.
jag ville inte att detta skulle inträffa mig och mitt ''svensson-liv'' men jag har gjort allt, kämpat, försökt förstå, det finns inget mer att ge, det finns inget mer att säga. ibland blir det inte som man tänkt sig..
nu ska du k få det bästa av livet, det är vi skydliga dig, du är mitt allt.

insikt insikt eller bara sunt förnuft?

blir man ensam hemma en lördag med ett sjukt barn för att pappan prioriterar öl och vänner, då kan det vara va? blir man kallad f-tta flera gånger på en månad, då kan det vara va? blir man ständigt sårad av ord och handlingar, då kan det vara va? är han borta mer än vad han är hemma, då kan det vara va?
jag tror jag vet svaret.


den där blåa fotöljen, gardinerna och dem underbara krukorna skulle göra sig i mitt hem. kände det idag, det var som en uppenbarelse.
det är vi mot världen, alltid underbara unge, jag ska göra allt för dig!

tårar, minnen, skratt, tårar, längtan, återblick.

okej, nu har jag haft en återblick av bebistid, shit vad underbart det var när kevin var fyra månader när man hann städa och solen sken och vi gick på babysim och han gick i sin gåstol och bara var helt jävla underbart vacker att titta på. även om han skrek och var förjävlig emellanåt och jag var slut som artist, fan vad underbar den tiden är. alla mammor, ta vara på det första halvåret med eran första för det kommer aldrig igen.

så här i efterhand kan jag ångra allt det mörka jag såg. men det måste varit för att jag var så förjävla trött, jag hade maximalt med otur, både på det ena och det andra. men tro mig, ta vara på tiden den är näst bäst efter bbdagarna!

en vecka att minnas

förra lördagen så vart k dunder sjuk och har legat som ett kolli mer eller mindre med 40 graders feber sen dess. stackars lilla barn. besökt akuten tre gånger på tre dagar! så vad kom dem fram till efter mycket om och men, jo såhär var det kraftig förkylning, dunder hosta, dubbelsidig ögoninflammation, dubbelsidig öroninflammation och möjlitvis lunginflammation. ja, amimox, andningsmaskin, nässpray och badda ögonen hundra gånger per dag, det är det vi sysslat med. om vartannat har vi tvättat alla kläder, handdukar, påslakan osv osv.. vi kokar nappar, flaskor och allt annat två gånger om dagen och vi klorinar badrummet en gång om dagen! ja, så har veckan sett ut kombinerat med sängen soffan och bära runt på k och pekat på saker så han har varit nöjd. nu är min kropp slut och k börjar bli bättre, nu hoppas vi han är helt hundra till helgen!
nu ska vi sussa för vi har haft en myskväll med bara varandra och nu på kvällskvisten kom mama/mormis hit med lite gottis och lilla kenzis. som jag längtat!! nu ska jag och mina två k:n sova.. sleep tight.


ta vara på livet, du vet aldrig vad som väntar imorgon.

så jävla mycket kärlek

bara så ni vet.
om jag fick välja mellan allt i hela världen skulle jag aldrig tveka en enda sekund om att välja min släkt, mot precis allting annat, precis allt. tack för att ni finns, för allt ni gör och för att ni gjort mig till den jag är idag, tack!

quick shoot

okej, lite fort bara för att.
Onsdag, jag och k hängde på naturhistoriska museet med m och hennes två kids. Efter en hel dag på museet åkte vi bilen hem. K somnade som en stock. Innan vi gick till bilen fick han handla en sovenir i butiken på museet. Ja, jag vet han är lite och förstår inte. Men en dag kommer han att göra och jag tycker om traditioner. Jag fick alltid välja en liten sak när vi var iväg. Punkt på det. I bilen somnar k och sover väldans länge. Slut som en strut kan man säga. Jag passar på att åka drive in och handla en kaffe till min vän och en latte till mig själv. Brände tungan. Väl hemma, åt vi mellanmål och lekte fullt ös medvetslös tills det var dax för att plocka av och för barnen att titta barntv. Med pause för middag som vart min special köttfärsås, mums. När alla barn ligger i säng är det tyst, och lugnt och vad gör man då? Vi kollar igenom allt vi ska kolla på datorn och mejl och ja gud vet vad. Sen fikade vi chips och choklad, i tystnad och i lugn. Alla smånbarnsföräldrar vet att det är ovanligt. Mycket. Sen sov vi, som småbarnsföräldrar gör.
Nu är min unge galen. Jag får updatera sen. Det är bara kaos och trötthet nu.

Torsdag började med tre barn i sängen som kollade bolibompa medan jag och m försökte vakna till liv. Tjugo minuter senare var det dax för frukost, gurka, leverpastej, paprika, ost till pålägg och havregrynsgröt på det. Med äppeljuice och nypressad apelsinjucie. Smarr! Sen lek och tandborstning och påkädning innan vi entrade snön utomhus. In för lite lek och lunch. Sen bakade vi till mellis. Och lite lek och bus sen mellanmål. Sen sa vi hejdå till våra friends för att åka och fira gammelfarmor (min farmor) och sen hem och busa bara jag och k. Så mysigt. Sen nattade jag det underbar trollet, vi sov bra inatt!!

one love

och jag kan stolt berätta att jag är faster åt världens gosigaste lilla flicka!! underbara unge.. och vad stolt jag är över dig cisset, good workt! och lillebroren vad du har vuxit upp sen hon kom till världen, jag är mer än stolt över dig och ditt.. lycka till i livet, ni är värda allt gott. kärlek!

RSS 2.0