jag lever för dig

förlossningsdagen, timmarna innan min underbara ängel kom till världen!


månad sju och tre veckor. hej pattarna!

månad åtta och tre veckor. hej navel!!


välkommen till världen underbara unge!


några timmar. du är älskad överallt av så mycket kärlek, du är kärlek.


två och ett halvt dygn senare och vi ska snart åka hemåt. pyttelilladu!


tre dygn senare. morbror och minidu. oövervinligt!


stora stora händer. första åkturen med vagnen!


första gången i sängen. och enda. du är liv!


fem dagar och festfin. hilfiger är för riktiga pojkar!


sju dagar är du här och du har en läpp att dö för.


över en vecka old och du vill inte vara med på bild längre..


tolv dagar och du chillar galet med stor napp!


tre veckor gammal och du fick kolik dagen innan. gå eller åka bil, livet.


en och en halv månad och det som gjorde dig glad var att bada. bada blev livet!


första gången med overallen. this is the shit!


tre månader och du har blivit stor..


tre månader och några dagar och du vänder dig!


lite över tre månader och du ålar dig fram bak och överallt..


nästan fyra månader och du är galen och ska stå hela tiden!


fyra månader och fem dagar och du äter gröt för föööörsta gången! mums


fyra månader och tolv dagar går du i gåstol första gången. wow!


fyra & en halv månad och vi ska döpa dig! morfar och mamma fixar..


tre gudfäder.. så här i efterhand kanske en aning dumt, men men.


dem turades om att hålla dig, dem var så nervösa alla tre!


dem var så stolta över dig..


och du var så himskans duktig!!



att väntan inte leder någonstans

jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans.


vem är pappan egentligen..

b i t t e r f ' t t a

på torsdag ska vi på kalejs hos bellibus det kommer bli så fruktansvärt trevligt och jag hoppas på en bra natt då. blir så jobbigt med huvudvärk dagarna i ända. helgen är inte planerad mer än kalejs för emil på söndagen. veckan därpå händer det grejor ett behov byts ut till ett annat. i love. och planen är naturhistoriska museet på onsdagen med m och kidds! fredagen där blir vild, all in.. det säger allt va?

idag väger jag 46.8 kilo, jag ska ner till 44.5! snart börjas det tränas tre gånger i veckan och alla mina portioner ska bli halverade... kalla mig störd, men då gillar jag att vara störd.

inget blir som förr, inget blir som förr..

jag gråter när ingen ser, när ingen hör.


jag är jätteglad för människor som jag bryr mig om att dem har det bra och att dem är lyckliga i det dem är eller gör. sammtidigt som det gör ont i mig att allt verkar gå mot mig, hur mycket jag än kämpar, men det kallas livet va, det är inte rättvist? nog om det. idag var jag på ikea med t och handlade till hans nya hem.. fick med mig sex koppar i färgerna ljusrosa och beige. jättefina stora mysiga koppar jag ska sitta och dricka mitt kaffe i om dagar och kvällar.. snart nedräkning innan jag börjar jobba, jag är livrädd men men det blir bra det med. bara sån fruktansvärd ångest.
terran jag saknar dig. går inte att beskriva i ord längre.

skit också nu blir jag tårögd och vill bara träffa terran på momangen. så nu ska jag dra, tanka bil, till apotek och till en vän för skitsnack.. väl behövligt sådana här dagar.

när det inte blir som man tänkt

det som inte dödar härdar. jag försöker vara stark, jag är nästan alltid stark. idag har jag gråtit varje sekund jag fått tillfälle. jag är svag idag.


livet blir inte alltid som man vill och man kan hellre inte veta vad framtiden bjuder på. du kan inte ändra på en annan människa, alla väljer hur dem vill vara eller inte vara, om dem vill förändra sig eller inte. det enda man själv kan göra är att bestäma sig för hur man själv vill leva sitt liv. man lever en gång och jag tänker inte leva det livet på det här sättet. klump i magen var och varannan helg, illamående för att höra gnäll skrik och gap varje natt, att höra ältanden om saker som hänt för 7 år sedan, att vara rädd för att stöta på vissa människor, att behöva välja bort vänskap pga en person..nej jag har tänkt om jag tänker inte gå med på någonting av tidigare text, inget utav det. jag är jag och tänker ta tillbaks mig själv för jag, jag är en glad tjej med spralligt humör och älskar att leva, jag älskar min familj, mina vänner, att vara mamma, att ha ett barn som inte sover om nätterna för just han är min bebis, just han är de jag lever för, så skrik eller utan skrik det är precis så jag vill att mitt liv ska vara.. just så kommer jag älska mitt liv idag, imorgon, för all framtid. tack kevin för att du fått mig att inse att livet är det viktigaste vi har och att man aldrig vet vad som händer imorgon. jag kommer kämpa för dig varje dag tills jag inte andas, du är mitt allt. och jag, jag är mamma på heltid och jag älskar det!

livet blir bättre?

fredagen är över och lördagen är här. fredagsmyset vart inte som jag ville. vart en ångestfylld klump istället. men men, det går över det också. har jag hört.. livet blir bättre? tänka positivt var det!


fredagen började i alla fall hemma hos mamma och pappa (där vi sovit pga min sömnbrist och brist på hjälp) vi vaknade gjorde oss i ordning och promenerade till farsta där v handlade det sista av alla klappar till e och m som vi skulle fira minijul tillsammans med.. efter ett ex antal svettattacker så tog vi oss hemåt från farsta där moa och kidds stod och väntade. vi började med att laga lunch och latja sedan gick vi ut och kollade på hästarna och getterna med e och m medans lilla k sov i vagnen.. väl hemma vart det fika mellis och presentöppning. alla glada och nöjda, super! sen började det trista, mitt hjärta i sjuhundra bitar, en ångest som äter upp mig och ett samvete som aldrig kommer bli detsamma. men hey livet blir bättre.......sägs det.

tisdag

och min sons feber verkar äntligen ha gett med sig. sov helt okej inatt, och hade bara 38 graders feber innan han fick ipren igår kväll. hoppas hoppas. hatar att se honom sjuk, det gör mig till ett monster som ingen vill umgås med förutom min son då som sätts upp på piedestal!

Igår, måndag 23/1, började med pain in the ass morgon, satt redan på akuten klockan 10:00 och hade då redan hunnit lämna kenzo och packat väska och klätt oss. Febern var när vi var på akuten 38,5 och dem tog blodprov och urinprov på lilla k. visade inte mycket, något tecken på virus men inget allvarligt alls. fick remiss till öron näsa hals, när vi fick komma dit upp var klockan 14:00. då hade vi redan suttit på akuten i fyra timmar och promenerat från ena änden på sös till andra. fem över tre fick vi komma in till öron näsa hals specialisten.. inget i öronen heller, så tillbaks ner till barnakuten. och där kom dem fram till att han hade ett virus som satt sig på halsen, lite svullen och röd.. vila och ipren eller alvedon till kvällen, thats it. vi kom hem tio i fem, efter tjugotre minuters kö från sös till ringen, helt sinnes.
morgonen har börjat bra, vi har myst och nu tittar vi på charlie och lola innan vi ska gå ner och äta frukost för att sedan klä på oss och påbörja dagen. (utan bil, då den är inlämnad igen.)  suck!
på fredag om vi är friska ska vi ha ''mini julafton'' och lite kalajsande med moa och kidds, så vi får hoppas nu på att vi bara blir friskare och friskare för varje timme som går. yey!

dag tre

av en enorm tomhet.. på ett sätt och på ett annat jävligt skönt.
i fredags var jag och lilla k på kalas hela förmiddagen hos romos och sen var vi hos mormor (mamma) och chillade. sen åkte jag klockan kvart i fyra till jobbet och jobbade fram tills kvart-tjugo över sju sen stängde vi och jag åkte hem och åt hemmagjord pizza och nattade sjukt barn. Lördagen började mindre bra, dålig natt med dålig sömn och jag ringde till doktorn och fick tid för lilla k. Öroninflammation of course. Men vi överlevde dagen och hade en mysig kväll hemma hos ma & pa. Inatt fick vi dock en överaskning, lilla k började hosta som en galning så i två timmar sov han riktigt riktigt dåligt och sen sov han ''bättre'' men långt ifrån okej eller bra.. Nu har vi lekt och ätit frukost, nu ska det städas av och sen fixas i ordning för att vi sen ska bege oss och handla en snutte och sen kanske åka och kika på t's house. Vi får se helt enkelt.. Hoppas lillskrutt blir bättre så snart som möjligt..

kevins pappas födelsedag

25 år fyller d idag. Han fick en resa till london, ansiktskrämer och en tavla gjord av k själv av mig lilla k & stora k. Sen på eftermiddagen kom tess & adam förbi och grattade och umgicks ett tag. Då fick han superfina whiskey glas från sagaform. Sen åt vi hemmagjorda hammburgare till middag och städade det sista. D kollade tv tills att jag skrek upp honom då gästerna parkerade bilarna. Då kom hans familj och min familj och dem hade allihoppa köpt en stor grill, grillbestick, grillbok och korv och tillbehör så han kunde testa den ikväll! lyckad kväll, god fika, trevliga samtal och glada miner. Grillen testades och det vart toppen. Nu ska vi handla ett skydd till grillen och ett lås!

Jag har städat och nattat barn. Nu har jag pyjamas och ska tvätta bort smink och lägga mig och kika tv tills jag somnar. Lilla k sover i sin säng än så länge, han är så duktig och gråter oftast inte ens när vi nattar i hans säng.. Min stora vackra underbara kille. Han utvecklas i bamseraketfart just nu och jag blir alltid så gråtmild när jag ser hur stor han är.. När man säger ''hur gör man när man är arg'' så ställer han sig tar i och ser ut som en ''bodybuilder'' och låter ''aaaoouw''. Han är bara för söt! Älskade lilla unge 
det är inte det att han är min, men han är en av de sötaste ungar jag sett!

kevin anders alexis jakobsson

utvecklingen...
kevin springer, klättrar, kryper, hoppar, går, är aldrig still, säger mamma, pappa,voff,gris,titta,hejdå, han vinkar, han äter själv, han dricker själv, han går i trappor upp och ner nästan klockrent, tar av sig vissa kläder, sätter på sig vissa kläder själv, vägrar byta blöja, hatar att borsta sina åtta små tänder som han har, man kan nästan aldrig fotografera honom längre, han kramas, pussas, klappar fint och härmar allt man gör. han älskar tio små indianer, han vill inte vara utan sina snuttar och han är ganska mycket mammagris i perioder. han är ett år och tre månader och det känns som igår när jag låg på sös och skulle föda denna lilla underbara krabat! kevin du är mitt liv och har gjort mig till en bättre människa, tack för att jag får vara din mamma.

2012

nytt år, nya tag.
mitt 2011 har varit allt annat än lugnt och stilla eller tråkigt för den delen. min lilla kille är en stor kille, vår lilla lägenhet vart utbytt till ett radhus. nu ska det snart börjas jobbas 80% och bilen ska bli till en annan. jag är 47 kilo tjock och har i och med det nya året börjat träna. (ja ja i alla fall en gång redan) lill k har börjat sova i sin säng, eller i alla fall nattas i sin säng. gick helt okej! jag är glad över att mina fina killar är så otroligt fina, lilla k börjar bli stor och det är ångest i sig och stora k är ''friskförklarad'' än så länge, så det är lycka.
hur kan man inte älska honom

RSS 2.0